Lezingen

30.04.2021: Online lezing: ‘Helmen in de achtertuin’.

Je komt meer te weten over de hevige bevrijdingsgevechten in en rond Maasmechelen in september 1944. Het uitgangspunt van de voordracht zijn de indrukwekkende verhalen van burgers, bevrijders en bezetters. De lezing is toegankelijk voor iedereen met een kleine of grote interesse in de Tweede Wereldoorlog. Of je nu van Maasmechelen bent of niet: neem zeker deel! Na inschrijving ontvang je bevestiging met informatie over hoe je kan deelnemen.

Tarief: gratis

Duur: ca. 90 minuten incl. vragen.

Deelname: via contactformulier of Facebook.


Door COVID-19 pandemie worden lezingen voorlopig uitgesteld naar 2021.

In je zaal, café, huiskamer, klas of bibliotheek, you name it! Karsten geeft opnieuw lezingen over het boek ‘Helmen in de achtertuin’. Tijdens een voordracht brengt hij verhalen van Maasmechelaren, geallieerde en Duitse soldaten tijdens de woelige bevrijdingsdagen in september 1944. Dag voor dag krijg je een beeld van hoe bevrijders, bezetters en burgers het einde van de oorlog in de Maasregio beleefden. Wie waren ze? Wat maakten ze mee? En hoe gaan wij vandaag met dat verleden om?

Een standaard lezing duurt 60 à 90 min. Naargelang tijd en interesse van je groep, kan een lezing ingekort of uitgebreid worden.

Video: Demi Crapa